Sport op Aruba

Kilometers open zee, schitterend helder water en een altijd aanwezige bries staan garant voor een enorm aanbod van watersporten. De actieve vakantievierder kan overal terecht voor zijn favoriete sport.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wind- en kitesurfers zijn op Aruba in hun element. De constante passaatwinden en de aangename watertemperatuur vormen de ideale combinatie voor deze watersporten. Bekende surfgebieden op Aruba zijn: Haducurari, Eagle Beach, Boca Grandi en Dos Playa. Het langzaam in de ondiepe oceaan overgaande hagelwitte strand van Hadicurari (Fisherman's Huts) aan de westkant van het eiland is een geschikte plek voor zowel de beginnende als de geoefende wind- en kitesurfers. Op Boca Grandi aan de oostkant van het eiland kunnen geoefende surfers terecht. Deze plek staat garant voor een geweldig spectaculaire wind- en kitesurfervaring. Het is niet echt de plaats om het wind- en kitesurfen te leren, de natuurelementen zijn hier alleen met moeite te trotseren.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aruba telt vier golfbanen waaronder één 18 holes champignonshipcourse. Deze par 71 Tierra-del-Sol golfbaan ligt in het noorden van Aruba nabij de vuurtoren. De baan heeft een driving-range, een puttinggreen, een pro-shop, caddy-service en natuurlijk een clubhuis. De overige 9 holes banen zijn de Aruba en Golf Leisure in Palm Beach, de baan van de Aruba Golf Club in San Nicolas en The Links at Divi Aruba bij Druif Beach.

Duiken en Snorkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aruba is één van de snorkel- en duikparadijzen ter wereld. De wateren rond Aruba zijn bekend om de schitterende koraalriffen en de vele scheepswrakken die hierop zijn vergaan. Het merendeel van de 42 duiklocaties is alleen te bereiken per boot. Het grootste scheepswrak van de Cariben, de Antilla, rust op de oceaanbodem ten noordwesten van Aruba. De meeste duikplaatsen liggen echter aan de westelijke en zuidelijke kust en de onderwaterwereld is hier geschikt voor kust-, boot-, rif-, en grotduiken. Duiklocaties met koraalriffen zijn: Calfornia Wreck, Arashi Reef, Antilla Reck, Harbor Reef Oranjestad en Sponge Reef. Op deze plekken kunnen zowel de beginnende, als de ervaren duiker terecht in de vele duikscholen die dagelijks duiktrips organiseren.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast strandwandelingen op de kilometerslang doorlopende stranden zijn op Aruba nog diverse andere wandeltochten te maken. Het mooiste wandelgebied ligt in het Arikok Nationaal Park aan de oostkant van het eiland. In dit park zijn verschillende wandelroutes uitgezet waarin u een goed beeld krijgt van de natuur op Aruba. In het noorden van Aruba ligt California Point, het uiterste puntje van Aruba. Hier komen alle natuurelementen samen: de oostkant met de ruige oceaan en metershoge golven en de westkant met het kalme zeewater het witte strand van Arashi Beach ligt hier met de lange witte zandduinen tussenin. Houdt u bij grote wandeltochten rekening met het klimaat en het terrein. Zorg voor voldoende drinkwater, goed schoeisel en draag een kwaliteitszonnebril en hoed of pet. Door de altijd aanwezige passaatwind ligt zonverbranding op de loer. Smeer dus frequent zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Het is verder verstandig niet alleen er op uit te trekken en "thuis" te laten weten waar u wandelt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tennis en squash

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste hotels en appartementencomplexen op Aruba beschikken over één of meerdere tennis- en squashbanen. Daarnaast kan een balletje geslagen worden bij de de Aruba Racket Club in de omgeving van Palm Beach.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast surfen, duiken en snorkelen kunt u op Aruba diverse andere watersporten beoefenen. In Oranjestad en vele plaatsen langs de kust zijn kajakken, wakeboards, kneeboards, jetski's en kano’s te huur maar ook zeilboten in alle soorten en maten. Langs de westkust zijn mooie begeleide kanotochten over zee te maken. U peddelt achter de gids van baai naar baai. Op vele stranden is het mogelijk te waterskiën of een rit op een bananaboat, waterscooter of waterfiets te maken. Door de goede windomstandigheden (de noordoost passaatwind waait altijd uit dezelfde hoek) en het heldere zicht is zeilen een veel beoefende watersport op Aruba. In Oranjestad en meerdere plaatsen langs de kust worden zeilexcursies met of zonder bemanning aangeboden en zeilliefhebbers kunnen het gehele jaar door zeilboten in alle soorten en maten huren.

In de Caribische zee zwemt een keur aan vissen rond: zwaardvissen, baracuda's, blue marlins, tonijnen en mahi mahi. Melina Charters verzorgt vanuit Oranjestad dagelijks vistrips op open zee. Dankzij het tropische klimaat kunt u op Aruba elke dag van het jaar genieten van strand, zee en zwemmen. De prachtige zandstranden langs de westkust van het eiland behoren tot de mooiste van het Caribische gebied. Het meest bekende en drukste strand is Palm Beach met een rustige zee. Het enige waar u op moet letten zijn de Portugese oorlogsschepen. Deze op kwallen lijkende poliepen kolonies hebben zeer lange tentakels die bij aanraking een voor de mens pijnlijk en in grote hoeveelheden zelfs gevaarlijk gif afscheiden.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Aruba zijn verschillende ranches waar u paarden kunt huren en van waaruit begeleide tochten worden georganiseerd. Voor kinderen worden paardrijdprogramma's georganiseerd.