Excursies op Aruba

Op en rond Aruba zijn georganiseerde tochten mogelijk op een quad of paard en kunt u een jeepsafari, een boottocht of een helikoptervlucht maken.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Iedere dag organiseert Het Adventure Center tochten van rond 1,5 uur met de Seaworld Explorer, een zeer moderne semi-onderzeeër. In het ruim van het schip zijn grote onderwatercabines waar u zich voor een reuzenaquarium waant. Wrakken, barracuda’s en grote moeralen trekken aan u voorbij. De boot gaat onderweg enige tijd voor anker om u de gelegenheid te bieden tussen duizenden kleurrijke vissen te zwemmen. Het aantal plaatsen is beperkt dus tijdig reserveren.

Atlantis Submarines heeft een echte onderzeeboot waarin u –volledig airconditioned- op 50 meter diepte in de Caribische Oceaan vaart. Door grote onderwater patrijspoorten heeft u een uniek zicht op twee scheepswrakken, koraalriffen en de rondzwemmende zeebewoners.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij een aantal organisatiebureaus/aanbieders kunt u in Oranjestad kunt u dagelijks een georganiseerde jeepsafari boeken. De jeeps rijden in colonne langs de kust door de ruigere delen en over stoffige wegen langs diverse bezienswaardigheden. Onderweg geniet u van de Arubaanse flora en fauna met panoramische vergezichten.

Helikoptervluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met Aruba Heli Tours kunt u vanuit Oranjestad een helikoptervlucht over Aruba maken. Er zijn diverse vluchtroutes zoals de Beach tour en de Eiland tour. De prijzen variëren natuurlijk naar de duur van de vlucht.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eilandtour per bus

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Oranjestad verzorgt een drietal aanbieders georganiseerde busreizen over het eiland. Zowel individuele als groepsarrangementen zijn mogelijk. De ene aanbieder rijdt rond in een ‘cabrio-bus’, bij de andere kunt u in een airconditioned bus toeren.

Quadrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een Quad kunt u zowel de gebaande wegen als het wildere terrein verkennen. Quadbikes zijn op een aantal plaatsen in Oranjestad te huur onder andere in Palm Beach. In Oranjestad is het ook mogelijk een Trike te huur. Een Trike is een stabiel driewielig voertuig dat eenvoudig te besturen en comfortabel te berijden is. Voor liefhebbers zijn Harley Davidson trikes te huur. De minimumleeftijd voor het huren van een Trike is 25 jaar en u moet ten minste 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.