Entertainment op Aruba

Aruba heeft witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee onder de stralende zon en ook de mogelijkheid voor (onder)watersporten, excursies en museabezoek. Kortom: het complete plaatje voor een geslaagde vakantie.

Ezelreservaat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Al op enige afstand van Aruba’s Donkey Sanctuary in Santa Lucia komt het geluid van een balkende ezel u tegemoet. Vroeger waren ezels het belangrijkste vervoermiddel maar nu leven ze alleen nog in het wild. Donkey Sanctuary verzorgt de verwaarloosde ezels en biedt bezoekers een informatief programma, inclusief een tour door het park.

Struisvogelboerderij

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Arubaanse Struisvogelboerderij ligt aan de oostkant van Aruba bij de voormalige natuurlijke brug. Op deze boerderij ziet u de struisvogels van heel dichtbij en leert u van alles over hun gedrag en gewoontes. Iedere dag worden onder leiding van een gids rondleidingen gegeven en na afloop kunt u struisvogeleieren kopen.

Vlindertuin

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een bezoek aan de vlindertuin in Palm Beach is zeker de moeite waard. In deze afgeschermde ruimte.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Grotten

Bron: madmack66, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

De Guadirikiri-grot, Fontein-grot en Huliba-grot liggen in het oosten van het eiland en waren volgens de overlevering één van de belangrijkste schuilplaatsen van piraten. Hier vindt u verborgen kamers (met de eeuwenoude historische wandtekeningen van de Arawaks) en formaties van stalagmieten en stalactieten. Nu zijn de grotten een toevluchtsoord voor vleermuizen.

Natuurlijke Brug

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De 30 meter lange natuurlijke brug, ongeveer 7 meter boven zeeniveau, was vroeger een trekpleister voor Aruba. In 2005 is de brug door de sterke golfslag volledig ingestort en wat nu nog rest is een aantal veel kleinere natuurlijke bruggen aan de oostkant van het eiland bij Andicuri.