Stranden op Aruba

Door de hagelwitte stranden, een heldere zee, de stralende zonen en het constante klimaat is Aruba het hele jaar door een populaire vakantiebestemming voor zonaanbidders, duikers en snorkelaars.

Arashi Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Arashi Beach ligt in de uiterste noordoostpunt van Aruba. Het is een 100 meter lang, smal wit zandstrand met kiezelstenen en een uitstekende zwem-, snorkel- en duikspot. In het koraalrif een stuk uit de kust, ligt op ca. 20 meter diepte het Antilla wrak, het grootste wrak in het Caribische gebied. Bij het strand is ruime parkeergelegenheid maar er zijn geen faciliteiten.

Malmok Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De mooiste snorkelplaatsen zijn te vinden bij Malmok Beach in het noordelijk gedeelte van Aruba. De baaien daar kenmerken zich door wit zand, ondiep water en veel tropische vissen maar een gebrek aan faciliteiten.

Palm Beach

Bron: Atilin, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Palm Beach ligt in het westen van Aruba, ten noorden van Oranjestad. Het zandstrand van Palm Beach is spierwit en strekt zich uit zover het oog reikt. Door de aflandige wind is de zee hier zeer rustig, veilig en geschikt om te zwemmen en te snorkelen. Het strand biedt veel faciliteiten en tegen betaling zijn strandbedden, kussens en parasols te huur.

Eagle Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eagle Beach is één van de mooiste stranden van Aruba, gelegen tussen Oranjestad en Palm Beach. Kilometers hagelwit poederzand en een rustige branding. Het strand is breed, het zeewater is helder en blauw en de zee is hier rustig. Op het strand zijn toiletten, verhuur van stoelen en parasols en ruim voldoende parkeergelegenheid.

Mangel Halto

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mangel Halto Beach ligt in Pos Chiquito aan de oostkant van Aruba ten zuiden van de Spaanse Lagoon, een wit poederstrand aan ondiep water. Het strand is favoriet bij de plaatselijke bevolking ook om uitgebreid te picknicken. Behalve enkele schaduwhutten zijn op het strand geen faciliteiten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Manchebo Beach

Bron: Set1536, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Manchebo Beach in het noordwesten van Aruba is een breed, langgerekt wit zandstrand met een stevige branding. Het strand van Manchebo is het grootste van Aruba.

Druif Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op korte afstand van Oranjestad ligt het circa 300 meter lange witte zandstrand van Druif Beach. Hier kunt u zwemmen en snorkelen in kalm water. Het strand is populair bij de lokale bevolking en ook gezinnen met kinderen weten deze plaats te vinden.

Rodgers Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rodgers Beach is een rustig, wit zandstrand gelegen in het uiterste zuidoosten van Aruba. De riffen voor de kust zorgen voor rustig zwemwater waardoor ook ouders met kinderen en minder geoefende zwemmers hier goed terecht kunnen.

Baby Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Baby Beach ligt in de zuidelijke punt van Aruba en is een favoriet strand bij families. Het witte zandstrand is goed bereikbaar en de zee is kalm. Watersportfaciliteiten ontbreken hier maar een strandtentje voor versnaperingen en drinken is wel aanwezig.

Hadicurari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de noordwestkust van Aruba ligt het witte zandstrand Hadicuri, ook bekend als Fisherman's Huts. Het water is hier ondiep en zeer geschikt om in te zwemmen. In de schaduw van op het strand geplaatste strandhutten kunt u aan de felle zon ontsnappen. Het strand heeft faciliteiten voor de watersport, winkeltjes, bars en restaurants.