Vliegreis en tijd

Op ruim 8000 kilometer van Europa ligt het eiland Aruba met een onmiskenbaar Nederlands tintje. De enige manier om vanuit Europa direct op Aruba te komen is per vliegtuig.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit het Europese vasteland zijn er dagelijks directe vliegverbindingen met Aruba. De vliegduur vanuit Nederland naar Aruba bedraagt circa 9 uur.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reina Beatrix International Airport is de luchthaven van Aruba. Het vliegveld ligt aan de westkant van Aruba op 5 minuten afstand van Oranjestad.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vliegt een aantal maatschappijen vanuit Amsterdam en Brussel naar Aruba.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger en in de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland en het vasteland van Europa.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de reis naar Aruba heeft u een geldig paspoort nodig. Bovendien dient u in het bezit te zijn van een retourticket of een ticket voor een doorgaande vlucht. Het verblijf mag ten hoogste 3 maanden duren. Dit kunt u eenmalig met 3 maanden verlengen. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht. U moet zich op verzoek van bevoegd gezag altijd kunnen legitimeren. Sinds 10 oktober 2010 is de status aparte van Aruba veranderd in een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Aruba mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo of 30 kg meegenomen worden. Het gewicht verschilt per maatschappij. Verder zijn 2 stuks handbagage van maximaal 5 kg toegestaan die niet groter mogen zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden, dus check dit vooraf.

In verband met de veiligheidsmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen. Op de site van Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde.

Bij terugkomst in Nederland krijgt u op Schiphol te maken met 100% controle van uw koffer en handbagage die drugssmokkel vanuit de ABC-eilanden een halt toe moet roepen. Dit zorgt nog al eens voor extra oponthoud.