Eten en drinken op Aruba

Op Aruba is Funchi kun piska, maïsmeel met vis en kruiden zeer geliefd. De lokale bevolking eet daarnaast rijst met veel en vooral goedkoop rundvlees uit Zuid-Amerika.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Arubaanse keuken is het resultaat van de smeltkroes van verschillende culturen en volken. Arubanen eten vaak buitenshuis en men haalt nog vaker een maaltijd bij de plaatselijke Chinees of restaurant.

Arubanen eten graag Stoba met geitenvlees en groeten en Soppi di Pasca, vissoep met kokosmelk. Specialiteiten zijn verder: Funchi kun piska (visgerecht) en Pan Bati, een soort pannenkoek van maïs die bij de warme maaltijd wordt gegeten. Het bijgerecht is altijd gebakken banaan met sla, tomaten of komkommer. Als snack eet men een Pastechi, een "deegpasteitje" gevuld met vlees, vis of kaas.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aruba heeft een grote verscheidenheid aan top-, en middenklasse restaurants die zich hebben aangepast aan praktisch alle internationale eetgewoonten. De Aziatische keuken is ruim vertegenwoordigd met Indonesische, Chinese, Indiase, Japanse en Thaise restaurants.

Goedkoop eet u in De Snek, een lokale snackbar of de kleine Chinese restaurants. Omdat de Chinezen zich hebben aangepast aan de lokale smaak, wordt in deze restaurants anders gekookt dan u in Nederland gewend bent. Natuurlijk zijn de Amerikaanse Fast Food Ketens op Aruba ruim vertegenwoordigd.

Na elf uur 's avonds kunt u terecht bij de Truk'í Pan. Deze broodstalletjes op wielen staan op strategische plaatsen om u een broodje Lomito (ossenhaas), stoba (stoofvlees) of een sateetje te serveren.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Aruba zijn naast grote supermarkten, in de toeristencentra ook de kleinere supers en minimarkten te vinden. Ze zijn goed gevuld met een grote verscheidenheid aan lokale en internationale producten. Nederlandse producten zijn vaak tientallen procenten duurder dan in Nederland. Vlees uit Argentinië of Brazilië is daarentegen veel goedkoper.

Buiten de grotere plaatsen en op het platteland van Aruba zijn vooral de lokale Mangusa en Bon Bini supermarkten erg populair. De dagelijkse boodschappen, en in wisselende mate ook drogisterijartikelen, strand-/zwembenodigdheden en souvenirs zijn hier verkrijgbaar.

Oranjestad is een Shopping Paradise. Hier vindt men het nieuwste van het nieuwste van de grote ontwerpers, prachtige juwelen, goud en horloges tegen vaak aantrekkelijke prijzen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aruba biedt een breed scala aan restaurants, cafés, bars en gezellige terrasjes aan pittoreske boulevards of dorpspleinen. Naast de autochtone visserskroegjes vindt u restaurants met veelal een Aziatische maar ook de Europese keukens. De restaurants in de grote hotels hebben meestal een internationale kaart en organiseren speciale lunches en diners.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het leidingwater op Aruba is schoon en zuiver, van uitstekende kwaliteit en volkomen veilig. Omdat het kostbaar is stelt men het op prijs als u het niet verspilt.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Aruba: