Vervoer op Aruba

Op Aruba rijdt men rechts, internationale verkeersborden zijn van toepassing en de maximum snelheid is 90 km per uur. In het noordoosten van het eiland zijn de wegen slecht berijdbaar met een gewone auto.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autoverhuurbedrijven vindt u o.a. op luchthaven Reina Beatrix en in alle grote hotels op het eiland die meestal een vertegenwoordiging van de grote verhuurmaatschappijen hebben. Tegen aantrekkelijker tarieven verhuren kleinere, lokale ondernemers betrouwbare auto's. In de drukke vakantieperiodes kan de vraag naar huurauto's het aanbod overtreffen en reserveren is daarom aan te raden.

Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het (zeker gedurende het hoogseizoen) aan te raden dit voorafgaand aan uw reis te regelen. De meeste bedrijven hanteren voor de bestuurder een minimumleeftijd van 21 jaar met een rijervaring van tenminste 2 jaar. Meestal moet u met een creditkaart een vrij hoge borgsom betalen, oplopend tot wel 500 US dollar. Controleer samen met de verhuurder de auto op eventuele beschadigingen vóór u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van meerdere verhuurbedrijven te vergelijken, maar vooral wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd zoals verzekering(en), eigen risico, afkoop bij diefstal of schade. Op Aruba rijdt men rechts en gebruikt internationale verkeersborden. In steden bedraagt de maximale snelheid 40 km/u en erbuiten 80 km/u en soms 90km/u. Uitgezonderd aan de noordkant van het eiland zijn de hoofdwegen op Aruba geasfalteerd en goed te berijden. Bij vochtig weer is het extra oppassen want olieresten en stof maken de wegen extra glad. Het advies is om u aan te passen aan de rijgewoonten van het eiland en gebruik voor uw eigen veiligheid altijd een veiligheidsgordel. Telefoneren tijdens het rijden is strafbaar.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een geldig motorrijbewijs kunt u op Aruba een motor of scooter huren. Het dragen van een helm is verplicht. Een aparte belevenis is het huren van een Trike, Quad, Harley, een Jeep of Buggy. Doordat de rijwind de zonnewarmte afkoelt, kan een onbeschermde huid ongemerkt snel verbranden, vergeet de zonnebrandcrème dus niet.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De taxi's op Aruba hebben geen taximeters, alle ritprijzen staan vast. Checkt u van te voren of de afgesproken prijs ook klopt en bij langere ritten kunt u beter vooraf een prijsafspraak maken met de taxichauffeur. Taxistandplaatsen vindt u bij het vliegveld, in Oranjestad en bij de grotere hotels.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Busbedrijf Arubas verzorgt van ‘s morgens 04.00 uur tot 's nachts 01.30 uur het goedkope openbaar vervoer op Aruba. De grotere plaatsen op het eiland kunt u met de bus bezoeken, een buskaartje koopt u bij de chauffeur. Daarnaast rijden op Aruba veel kleine particuliere busjes, maar de kaartjes zijn duurder dan in de Arubas bussen. Voordeel van de kleinere busjes is wel dat u overal op de route kunt in- en uitstappen.