Sint Nicolaas

Op 19 kilometer afstand van Oranjestad ligt Sint Nicolaas of San Nicolas. Het is de grootste stad in het zuiden van Aruba met ongeveer 18.000 inwoners.

Dankzij de in 1924 geopende olieraffinaderij bij Sint Nicolaas is Aruba één van de welvarendste eilanden in de regio. In 1991 heeft het Texaanse bedrijf Valero de raffinaderij overgenomen en heropend. Dagelijks wordt de inhoud van 275.000 vaten olie bewerkt door overwegend Arubaanse werknemers.

Sero Colorado

Tot 1986 zwaaide een ander Amerikaans oliebedrijf de scepter op de raffinaderij. In tegenstelling tot de huidige eigenaar heeft dit bedrijf vooral buitenlandse werknemers in dienst. Deze wonen in het nabij gelegen Sero Colorado . In 1986 is de raffinaderij als verouderd beschouwd en gesloten. De buitenlanders trokken vrijwel allemaal weg. De verlaten en vervallen villa's van de buitenlandse stafleden geven Sero Colorado de aanblik van een spookstad.

Sint Nicolaas is de enige plaats op Aruba waar prostitutie gelegaliseerd is. Ook dit is een overblijfsel uit de jaren 1970 en 80 om in een behoefte van veel buitenlandse raffinaderijmedewerkers te voorzien.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Aruba:

Foto’s van Sint Nicolaas

Ligging